Heksen thema

Tover je huis om tot een griezelig heksenhuis, de kinderen tot kleine hekjes en jezelf tot opperheks; het heksenfeest kan beginnen! Samen met de kinderen beleef je een waar heksenavontuur met allerlei leuke heksenspellen.

HET VERHAAL

Jij zou dus wel een heks willen worden?! DAT KAN! Je hoeft geen wrat op je kin te hebben of een zwarte kat op je schouder. Iedereen kan heks worden, ook jongens of mannen. Als heks ben je een gewoon mens met een scherpe blik voor alles om je heen. En je kunt natuurlijk toveren, vliegen op een bezem en je bent voor niets bang, ook niet voor vleermuizen, kriebelspinnen of muizen. Een toverspreuk om in twee seconden je kamer op te ruimen? Of een drankje waardoor het gezicht van de juf of meester onder de groene smurrie komt te zitten? Toveren kan vaak superhandig zijn, maar pas wel op! Want soms doet een recept of spreuk iets heel anders dan je gedacht had! Daarom gaan jullie vandaag naar de heksenschool. Zodat jullie alle hekserij onder de knie krijgen. Vandaag krijgen jullie toverles bij de opperheks Katinka Krijs en heksenmeester Balthazar Bangmaker, afgestudeerd aan een beroemde Academie voor Zwarte Magie. Als jullie alle lessen en oefeningen goed doen gaan jullie vandaag naar huis als echt heks!

Het heksenfeest gaat bijna beginnen! In het draaiboek worden alle spelelementen voor een geslaagd heksenfeest beschreven. Lees dit draaiboek voor aanvang van het feest daarom goed door.

De spellen hoeven niet persé in de volgorde zoals beschreven in het draaiboek gespeeld te worden.

Het doel van het feest is dat de heksen alle spellen (dit zijn lessen op de heksenschool) goed doen. Bij elk spel verdient de groep een flesje met toverdrank. Deze toverdrankjes zijn nodig voor het eindspel. Bij het eindspel gooien de heksjes de toverdrankjes in de heksenketel, zeggen een toverspreuk en nemen een slokje van de toverdrank om zo een echte heks te worden.

De flesjes die nodig zijn voor het eindspel kun je zelf vullen met verschillende drankjes, denk aan limonade, koude thee, appelsap etc. Het leukste is het als de flesjes een ander kleur drankje hebben, maar dit hoeft natuurlijk niet.

Tijdens het heksenfeest spelen de heksjes in spé 7 spelen om flesjes mee te verdienen. Die zij kunnen verzamelen in de groene heksenmandjes. Zorg dat je voldoende flesjes hebt uitgedeeld zodat alle heksjes bij het eindspel een flesje in de ketel kunnen leeg gieten. Als er bijvoorbeeld 8 kinderen op het feest zijn, deel dan bij een spel een extra flesje uit. Ook als je besluit om minder spellen te spelen, deel je net zo veel flesjes uit als er kinderen aanwezig zijn.