Prinsessen thema

Elk meisje kan een prinses worden, ook de meisjes van wie de ouders geen koning en koningin zijn. Je hoeft alleen maar de prins op het witte paard te vinden. Het is Assepoester toch ook gelukt. Tijdens het prinsessenfeest doen de prinsessen speciale prinsessenspellen om zo de prins op het witte paard te vinden.

HET VERHAAL – HOE WORD JE EEN PRINSES

Je hebt het echte ‘Prinsessen handboek’ tot je beschikking gekregen! Hierin staan alle opdrachten die prinsessen in opleiding moeten doen om uiteindelijk een echte prinses te worden.

Willen jullie ook zo graag prinses worden? Dat kan! Het enige wat jullie hoeven te doen om de prins op het witte paard te vinden is alle speciale prinsessenoefeningen goed uitvoeren. Doen jullie een oefening prinseswaardig dan krijgen jullie een speciaal fotolijstje. Als jullie lijstjes verdiend hebben, dan vinden jullie de prins op het witte paard.

Tip: Geef 1 van de prinsesjes het roze mandje om hierin de fotolijstjes te bewaren.

Het prinsessenfeest gaat bijna beginnen! In het draaiboek worden alle spelelementen voor een geslaagd prinsessenfeest beschreven. Lees dit draaiboek voor aanvang van het feest daarom goed door.

De spellen hoeven niet persé in de volgorde zoals beschreven in het draaiboek gespeeld te worden, als je er voor kiest om de spellen in een andere volgorde te spelen houd dan wel rekening met het verhaal. Voor ieder spel staat een inleidend verhaal die bij het spel past.

Bij het prinsessenfeest draait het niet om winnaars; het doel van het feest is dat de prinsessen alle spellen (dit zijn oefeningen om een echte prinses te worden) goed doen. Per spel verdient de groep 1 deel van de puzzel voor het eindspel. De puzzel bestaat uit 8 fotolijstjes, die samen de Prins op het witte paard vormen. Mocht je 8 toch te veel vinden, deel dan bij 1 of meerdere spellen twee fotolijstjes (puzzelstukken) uit. Als alle prinsessen de oefeningen goed hebben uitgevoerd en dus alle fotolijstjes hebben verdiend kunnen ze gezamenlijk de puzzel maken. Als de puzzel compleet is, vinden zij de prins op het witte paard! En omdat ze nu allemaal hebben aangetoond dat ze prinseswaardig zijn verdienen ze allemaal een echt prinsessendiploma.