Science thema

Ontdekken, experimenteren en wonderbaarlijke proefjes doen in jouw eigen laboratorium? Dat kan! Trek maar snel je labjas aan, zet je veiligheidsbril op en ga aan de slag als een echte wetenschapper. Help de Warrige Wetenschapper met het weer compleet maken van het Elementenbord en zo de code van zijn wetenschapperskoffertje terug te vinden.

Het verhaal:

Wat fijn dat jullie vandaag allemaal naar mijn laboratorium gekomen zijn! Mijn naam is Professor (je naam). Zal ik jullie eens iets ergs vertellen? Mijn collega is altijd zó warrig, dat hij helaas wel eens iets fout doet of zelfs laat ontploffen! Daarom noemen we hem ook wel ‘De Warrige Wetenschapper’. Gisteren heeft hij iets heel belangrijks laten vallen… en nu is het stuk! Ons Elementenbord. (Laat de stukken zien.) Kijk, helemaal in 6 stukken… En hij had hier nog wel de geheime code van het slot op geschreven. Nu ligt het helemaal door elkaar en kunnen we dit koffertje niet open krijgen. (Laat het koffertje zien.) Dat is niet zo mooi, want hier zitten de belangrijke documenten in, die ik voor jullie heb meegenomen. Weet je wat? Laten we aan de slag gaan om de code te achterhalen! Na elk proefje of spel geef ik jullie een stuk van het bord en als we ze allemaal hebben verdiend, gaan we op onderzoek uit hoe we de code kunnen zien.

Het sciencefeest gaat bijna beginnen! In het draaiboek worden alle proefjes en spelelementen voor een geslaagd sciencefeest beschreven. Lees dit draaiboek voor aanvang van het feest daarom goed door.

Het doel van het feest is om de cijfercombinatie van het wetenschapperskoffertje te achterhalen om deze weer open te kunnen krijgen. Door het spelen van de spellen krijgen de wetenschappers delen van ‘Het Elementenbord’. De Warrige Wetenschapper heeft deze laten vallen, waardoor hij in stukken uit elkaar ligt… en hij had hier nog wel de geheime code van het slot op geschreven. Wanneer de wetenschappers alle puzzelstukken van het elementenbord hebben verdiend, krijgen ze een speciaal lichtje (Blacklight) waarmee ze de verborgen cijfers kunnen lezen.

Onze Sciencekist is gevuld met originele proefjes en spellen en onbreekbare laboratoriummaterialen. Naast de diploma’s die standaard bijgeleverd worden, bevat deze kist ook alle overige benodigdheden, zoals skittles, afwasmiddel en peper voor de proefjes. Het enige wat je nog in huis hoeft te halen is wat te eten en drinken. Tip: groene limonade is een mooie kleur voor op tafel; zeker wanneer je onze limonadefontein bij huurt.