Superhelden thema

Batman, Spiderman en Superman hang jullie pak maar in de kast. Het is tijd voor de echte superhelden! Met een superheldenfeest van Feestkoters gaat iedereen als een echte held naar huis.

Waan je helemaal in de superheldenwereld, speel de gaafste superheldenspellen en wordt een échte superheld. Geschikt voor jongens én voor meisjes.

HET VERHAAL

Superhelden, we hebben jullie hulp nodig. In deze kist zit iets heel belangrijks, maar een gemene schurk heeft ‘m op slot gedaan zodat niemand dit kan krijgen. We moeten samen dit avontuur aangaan en aanwijzingen verdienen om het slot open te kunnen maken. Hebben we een superhelden-spel goed gedaan? Dan krijgen we een aanwijzing. Hebben we alle 8 aanwijzingen verdiend? Dan kunnen we de kist openmaken en hetgeen wat hierin zit pakken. Zijn jullie er klaar voor om een échte superheld te worden? Ja? Laten we dan snel beginnen.

Het superheldenfeest gaat bijna beginnen! In het draaiboek worden alle spelelementen voor een geslaagd superheldenfeest beschreven. Lees het draaiboek voor aanvang van het feest daarom goed door.

Je kunt aan de hand van de iconen achter het spel zien of het voor binnen of buiten geschikt is. Is een spel alleen voor buiten geschikt dan staat onder dit spel een alternatief binnen spel. Indien je het alternatieve spel ook leuk vindt om te spelen ben je natuurlijk vrij om dit ook te doen. De spellen hoeven niet persé in de volgorde zoals beschreven in het draaiboek gespeeld te worden.

Het doel van het feest is het verdienen van aanwijzingen zodat het cijferslot aan de metalen kist open gemaakt kan worden. Door het spelen van de spellen krijgen de superhelden aanwijzingen (kaartjes met cijfers en de daarbij horende plaatsbepaling van het cijferslot). Hiermee weten ze de juiste volgorde van de cijferslotcombinatie en kunnen de metalen kist open maken.

VOORBEREIDING:

– vul de metalen kist met goodie bags of iets lekkers en de ingevulde diploma’s,

– hang het cijferslot eraan en draai deze op een andere cijfercombinatie. Code = 5819

De metalen kist blijft op slot totdat de superhelden alle spellen hebben gedaan en hiermee alle aanwijzingen hebben verdiend; na elk spel krijgen de superhelden een kaart met óf een cijfer óf een plaatsbepaling. (Wanneer je ervoor kiest om minder spellen te spelen geef je bij een spel een extra kaart met een aanwijzing, zodat er aan het einde van de feestdag wel 8 kaarten verdiend zijn om het slot te kunnen openen.)

Tip: Bij jonge kinderen kun je ervoor kiezen om het wedstrijdelement van sommige spellen weg te laten; het gaat vooral om plezier maken en niet om het winnen. Vinden de kinderen een bepaald spel ontzettend leuk? Laat ze het vooral nogmaals spelen!

Aan het eind van het feest is het dan tijd om samen de kist te openen. Alle superhelden zijn geslaagd; zij verdienen nu een echt superheldendiploma! Ook krijgen zij natuurlijk de goodie bag/het lekkers dat in de kist zit. En hoe leuk is het om nu ook nog als een échte superheld of superheldin op de foto te gaan achter het gave ‘Superhelden-fotobord’?